T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / EREĞLİ - ŞAHİNDE HAYRETTİN YAVUZ BİLİM VE SANAT MERKEZİ ANAOKULU

Haberler

Haberler

Haz

THE COLORS OF ART eTwinning Projesi Sanat,belli kalıplar içine konulamayan,insan duygularının dışa vurumudur.Çocukların sosyal ilişkilerini belirlemesi,işbirliği yapabilmesi,doğruyu ifade edip seçebilmesi,bir işe başlayıp bitirme sevincini tatması,öğrenme isteğinin artması, yaratıcılığını geliştirerek üretken bir hale gelmesine yardımcı olur.5 ülke 14 ortak 7/11yaş grubuyla yürüttüğümüz Kültür/Sanat projemizde Öğrencilerimize sanatsal bakış açısı ve estetik değerler kazandırmak ve yaratıcı düşünebilen geleceğin bireylerini yetiştirmeyi amaçladık.Etkinlikler öğrenci-öğretmen fikirleriyle belirlenip,uygulamalar yapıldıktan sonra işbirlikçi ürünlere dönüştürüldü;21.yy öğrenme becerileri ışığında işbirlikçi,kapsayıcı,proje tabanlı öğrenme modelleri başta olmak üzere birçok yöntem ve teknik uygulandı;tüm kararlar online toplantılar,anketlerler doğrultusunda alındı. 

Geleneksel el sanatları etkinliğinde öğrencilerimle ojeler ile ebru çalışmaları yaptık.Uzaktan eğitim sürecinde Müzogram ile psikomotor becerilerini geliştirdik. Dünyaca ünlü sanatçıları yakından tanıdık ve onların tekniklerine uygun çizimler yaptık. Güvenli İnternet gününde proje öğrencileri ile  digital oyunlarda oynayarak bilgilerimizi pekiştirdik."Orff–Schulwerk" ile öğrencilerimizi tanıştırdık. Keyifli vakit geçirmesini sağladık. Beden perküsyonu ile işbirliği içinde oluşturulan ortak dansımızla sanatın ritmini yakaladık.eTwinning günü için takım öğrencilerimizin bedenleriyle canlandırdığı harika bir çalışma yaptık. Ortaklarımızla etkinliklerimizi bazen paralel,çoğu zaman etkileşimli ve çapraz aktiviteler olarak yaptık. Hem eğlendik hem de öğrendik.

Haz

DIGITAL KALEIDESCOPE eTwinning Projesi 

Kurumumuz sınıf öğretmeni Semra YALMANCI YÜCEL’in ve Romanya’dan Simona Ghenea ile kuruculuğunu  yaptığı  Türkiye, Romanya, Portekiz, İspanya, Moldova, Arnavutluk, Hırvatistan, Polonya, Kuzey Mekadonya ve Yunanistan’dan da ortakların olduğu proje, çocukların modern dünyanın sorunlarıyla yüzleşmek için teknolojiyi doğru ve yapıcı bir şekilde kullanmayı öğrenmeleri gerektiği kavramına dayanmaktadır. Projenin amacı, gençler arasında internet topluluğunun motive, sorumlu ve aktif üyelerini oluşturmaktır. Planlanan etkinlikler, öğrencinin yaratıcı potansiyelinin gelişimini hızlandırmak ve dijital çağın ihtiyaçlarını karşılamak için dijital teknolojilerin yaratıcı kullanımına odaklanan yenilikçi ve yaratıcı etkinliklerdir. Artırılmış gerçeklik ve ya sanal gerçeklik (AR/VR) dahil olmak üzere çok sayıda uygulamayı benimseyen öğrenciler yapay zeka, artırılmış gerçeklik, 3D uygulamalarının derslere entegre edilmesiyle birçok etkinlik yapmıştır.

Haz

Nis

Okulumuz anasınıfı öğretmeni Meryem OKAY ŞAHİN ‘ in 3 farklı ülkeden 16 öğretmen ile yürüttüğü “ Bilim İnsanları ile Tanışıyorum- I Meet Scientific People “  e twinning projesi uygulama kareleri